Tekstivastine videolle Jelppiverkossa sinusta välitetään

Kuvassa: Kyltti, jossa lukee “Jelppiverkko”. Kyltissä on lisäksi Jelppiverkko-logo.

Kertoja: Musta tuntui, että mun elämässä oli suunta hukassa. Opiskelu tökki ja olin valmis luovuttamaan.
Kuvassa: Nuori mies istuu yksin sängyllä vakavan näköisenä. Taustalla on ikkuna, josta näkyy ulkona sadetta. Vieressä on harmaa pilvi, jossa lukevasta tulevaisuus-sanasta valuu pisaroita. Sängyn edessä on nurinpäin oleva kirja ja tölkkejä. Nuori pelaa peliohjaimella tietokonepeliä. Tulevaisuus -pilvestä ponnahtaa kyltti, jossa on suuntaviittoja: “baari 0,5 km”, “tutkinto 50 000 km”, “pikavippi 0,2 km”, “ammatti 1 000 000 km”.

Kertoja: Sit mulle soitteli joku etsivä. Mietin, että minkä sherlokin ne on mun perään laittaneet. Se selitti olevansa Jelppiverkosta.
Kuvassa: Nuori mies vastaa hämmentyneen näköisenä puhelimeen “Moi?”. Ajatuskuplaan ilmestyy Sherlock Holmesin näköinen hahmo, jolla on suurennuslasi kädessään. Hahmon puhekuplassa lukee “Miten sulla menee?”. Kuvan päältä liikkuu käsi, mikä muuttaa sherlokin tavallisemman näköiseksi parrakkaaksi mieshenkilöksi, jolla on päällään huppari. Miehen alla lukee “etsivä nuorisotyöntekijä”. Harmaan tulevaisuus-pilven päälle ilmestyy Jelppiverkko-kyltti ja pisarat katoavat pilvestä. Suuntaviittoja sisältävästä kyltistä kilometrilukemat lyhenevät: “tutkinto 50 km” ja “ammatti 100 km”.

Kertoja: Mä olin vähän skeptinen, mutta lupasin käydä sen kanssa kahvilla. Me katottiin yhdessä mun työkkäri- ja Kela-hommiakin.
Kuvassa: Nuori mies ja etsivä nuorisotyöntekijä istuvat pyöreän pöydän ääressä kahvikupit käsissään. Etsivän nuorisotyöntekijän puhekuplassa lukee “Mukava tavata sut.” Pöydällä on kannettava tietokone, josta nousevassa puhekuplassa on TE-toimiston ja Kelan logot.

Kertoja: Tää sherlokki kertoi, että ne vois auttaa mua.
Kuvassa: Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuori mies katsovat kuvaa, jossa on kalenteri, kattila ja paistinpannu, kitara, jalkapallo, ylioppilaslakki ja rahatukku. Lisäksi kuvassa on kannabispiippu ja pullo, joiden päälle on vedetty ruksit. Kuvien taustalla näkyy polku, jonka päätepisteessä on teksti “unelma”. Nuorisotyöntekijä ja nuori mies laittavat post-it-lappuja kuvaan. Niissä lukee “työkokeilu”, “arjen taidot”, “terapia”, “harrastukset”, “tuet”, “hakemukset” ja“opinnot”.

Kertoja: Jelppiverkolla oli erilaista ryhmätoimintaa ja sellanen starttivalmennus, missä sais kelailla näitä juttuja rauhassa. Ne oli oikeestaan iha jees tyyppejä kaikki ja sain jutella luottamuksellisesti ihan kaikenlaisista asioista livenä ja eri kanavissa.
Kuvassa: Nuotion ympärillä on nuori mies ja muita iloisen näköisiä nuoria paistamassa makkaraa. Kuvassa lukee teksti “Jelppistartti”. Jelppistartin valmentajalla on kädessään paperi, jossa lukee “unelmat” ja puhekupla, jossa lukee “Tulevaisuus?”. Toisessa kuvassa ovat nuori mies ja valmentaja. Kuvassa lukee “yksilövalmennus”. Valmentaja kirjoittaa tekstin “elämänhallinta”. Kuuden ympyrän muotoisen kuvion sisällä on symboleina unta kuvaava “Zzz”, ajanhallintaa kuvaava kalenteri, toisistaan kiinni pitävät kädet, ruokaa symboloiva lautanen, haarukka ja veitsi, terveyttä kuvaavat keuhkot ja sydän sekä työkaluja kuvaavat jakoavain ja vasara. Yksilövalmennuksen valmentajan alla on teksti “vaitiolovelvollinen”. Nuori mies ja yksilövalmentaja katsovat polkua kohti unelmaa ja nuorella miehellä on puhekuplassaan teksti “IRL”ja älypuhelin.

Kertoja: Jelppiverkossa tajusin, että moni pallottelee just samanlaisten juttujen kanssa. Mä löysin Jelpin avulla avaimet mun omaan elämään ja oon nyt aloittamassa oppisopimuskoulutusta. Älä kerro sherlokeille, mutta oon tästä vähän innoissani!
Kuvassa: Nuori mies ja kaksi muuta nuorta ovat pelaamassa biljardia. Kuvassa on teksti “Jelppikahvila” ja taustalla pöydän ääressä on kaksi Jelppiverkon työntekijää. Biljardipalloista nousee puhekuplia, joissa lukee “raha-asiat”, “oma kämppä”, “päihteet” ja “ajanhallinta”. Raollaan olevasta ovesta pilkottaa valoa. Ovessa on kyltti “mun elämä”. Kokin takin ja hatun vieressä on paperi, jossa lukee “oppisopimus”. Nuori mies näyttää innostuneelta ja iskee silmää.

Saavutettavuusseloste
Tietosuojaseloste (pdf)

Selainposti

Donetti