Starttivalmennus

Starttivalmennus

Starttivalmennus on sulle 15-28 vuotias nuori, joka kaipaat pidempi aikaista tukea asioiden hoitoon tai luottoihmistä. Jos et oikein tiedä mitä tehdä, haaveet tuntuu kaukaisilta tai kaipaat tekemistä arkeen, niin starttivalmennus voisi olla sopiva juuri sinulle.  Starttivalmennuksen tavoitteena on, että löydät oman polkusi, on se sitten opiskelu, työelämä tai jokin muu sopiva palvelu. Starttivalmennus on yksilötapaamisia työntekijän kanssa kaksin tai erilaisia ryhmätoimintoja.

Starttivalmennuksessa
- haaveillaan tulevasta
- selvitetään talous-, terveys- tai muita mietityttäviä asioita
- haetaan opiskelu- tai työ(kokeilu)paikkoja
- mietitään ratkaisuja arjen haasteisiin
- työntekijä jalkautuu kanssasi hoitamaan asioita
- löydät mielekästä tekemistä ja muiden seuraa

Voimme tavata vaikka ulkoilun merkeissä, toimistolla tai kotonasi. Starttivalmennus on luottamuksellista, maksutonta ja vapaaehtoista eli työtä tehdään sinun luvallasi. Starttivalmennus on myös meidän monenlaisia ryhmiä kuten starttiryhmiä, JelppiKahviloita, alueellisia ryhmiä tai muuta ryhmätoimintaa.

Jelppistartti - suunnitelmia tulevaisuuteen

Starttiryhmät ovat kerran viikossa kokoontuvia, 4 tuntia kerrallaan kestäviä ryhmiä. Starttiryhmien tavoitteena on arjenhallinnan edistäminen, sosiaalinen vahvistuminen ja oman polun löytyminen. Jelppistartissa käydään läpi arkeen liittyviä asioita, tehdään ruokaa, liikutaan, jutellaan hyvinvointiin, terveyteen, talouteen ja itsetuntoon liittyvistä asioista sekä tehdään tutustumiskäyntejä.

Starttiryhmässä tutustut uusiin ihmisiin, saat päiviin tekemistä ja ikäistäsi seuraa. Jelppistartit  kestävät kolme kuukautta kerrallaan ja niihin voi osallistua myös kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella. Starttiryhmistä saat lisätietoa omalta työntekijältäsi.

Jelppiverkossa järjestetään JelppiKahvila-toimintaa, alueellisia ryhmäpäiviä ja nuorten tarpeen mukaan muuta ryhmätoimintaa. Näihin toimintoihin voit tulla mukaan ilman erillisiä sopimuksia. Näistä lisätietoa toimintaa -sivulla.


Tietosuojaseloste


Donetti